S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

KONTAKTY

Rancherské speciality z Jestřebic
WIFCOM a.s.
Jestřebice 11, 257 89 Heřmaničky
tel: +420 317 750 567
eshop@rancherskespeciality.cz



Jak skladovat hovězí maso

Maso od nás vám vždy dorazí v termoboxu s chladicími vložkami. Maso je bezpečně zavakuované a je na něm napsané datum spotřeby. 

Maso je potravina, podléhá zkáze a je určené k okamžité spotřebě, čili ho doporučejeme zpracovat, co nejdříve od doručení. Ale na druhou stranu chápeme, že je občas nemožné sníst na posezení 2 kg hovězího. Zde jsou základní rady, kterými byste se měli řídit.

Jak skladovat maso po otevření zavakuovaného balení ?

Pečlivě si omyjte ruce a pracovní plochu, aby se zabránilo kontaminaci masa bakteriemi.

Zbytek masa přeneste do čistého, vhodného obalu, například do plastového potravinového obalu nebo uzavíratelného sáčku.

Odstraňte vzduch z obalu tak, aby byl co nejtěsněji přilnavý k masu. Tím se zpomalí růst bakterií a zajistí se delší trvanlivost.

Označte obal datem, kdy jste maso otevřel a uložil, abyste měli přehled o skladování.

Zbylé maso uložte do chladničky při teplotě kolem 0-4°C. Měli byste jej zpracovat maximálně do 3-5 dnů. Pokud si nejste jisti, zda budete schopni maso zpracovat během této doby, můžete jej raději zmrazit.

Pokud se rozhodnete maso zmrazit, uložte jej do mrazáku při teplotě -18°C nebo nižší.

Velkým pomocníkem může být také vakuovačka, která uchová maso ještě bezpečněji. Pokud nemáte vakuovačku, níže je video, které je skvělou alternativou a doporučujeme takto skladovat veškeré maso.

Při skladování masa vždy sledujte jeho stav a vůni, aby jste byli schopni detekovat případné zkažení.

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MGFkZDFjN